Vores bagage

Vi har alle sammen en masse med i bagagen. Ting vi har tillært os under opvæksten og i gennem livet. Ja endda ting vores forældre har givet os med i barndommen.

Det er de ting, som gør os til den vi er. Det er dog ikke alle tingene, der er lige gode for os i vores voksne liv. Ofte vil vi gerne ændre på vores mønstre i givne situationer, måske vil vi også gerne ændre vores adfærd, så vi reagerer anderledes på det vi møder ude i den store verden.

Når vi går ind og arbejder med os selv, så er det hårdt arbejde. Vi skal gennemleve alle de situationer, som har givet os et specielt mønster igen, for at komme af med dem. Og det kan gøre ondt. Det kan også føles som om vi lige pludselig ikke ved hvem vi selv er. For når vi ændrer på vores adfærd, mønster, ja hvem bliver vi så til?

Svaret er meget nemt, vi bliver til den bedste udgave af os selv. Vi går bare ind og finder de sider frem, som vi helst vil vise os selv – og andre. Men her er det rigtig vigtigt, at vi kun mærker efter hvad der er rigtigt for os selv. Ikke andre.

For at blive den bedste udgave af dig selv, er du nødt til at kunne lide dig selv. Så skal alle de andre nok også kunne lide dig. Og ellers, ja så går det nok, så længe du selv elsker den du er.

En af mine kæpheste er at tale fra hjertet. Når vi taler med kærlighed og accept, så bliver vi også forstået på den rigtige måde. Når vi har en masse med i bagagen, så kan det tit blive fra denne bagage, at vi taler hvis vi bliver pressede. Vi husker tilbage på de dårlige ting, vi har oplevet i andre situationer, hvor vi blev pressede lige præcis på dette punkt. Når vi gør det, så er vores budskab ikke klart. Og vi kan blive sarkastiske, sure, vrissende og mere i den dur.

Derfor er det så vigtigt at få bearbejdet de gamle ting og i stedet for tale fra hjertet af.

Er du bevidst om hvor du taler fra?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *